Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
1

A fény, a víz és a sejtek élete 1. rész

Gerald H. Pollack kémikus előadása az EZ vízről, a víz negyedik fázisáról
1

A hírlevelemet az olvasók támogatják. Ha szeretnéd megkapni a postaládádba, iratkozz fel, ha előfizetsz, ezzel támogatod a munkámat, az előfizetőknek lehetősége van kommentelni, és megkapom az emailjeiket is.

A videó leirata:

A vízről, a sejtekről és az életről sokminden elmondható, ezek összefügéséről fogunk most beszélni.

A mai témánk az, hogy honnan kerül energia a testünkbe? A táplálkozással energiát viszünk be, azonban van másik forrás is, ez pedig fény, amivel szintén energiát nyerünk a testünkbe.

Hogy kerül elő ez a téma egyáltalán? Úgy, hogy a természetben általában a fény az energia forrása. Például a zöld algák fotoszintetizálnak, azaz fényt vesznek fel, és ez termeli az energiájukat.

Ugyanez igaz egyes baktériumokra is, ők is fotoszintetizálnak.

Persze a leginkább ismertek a zöld növények, amik a fényt magukba szívják, majd azt kémiai energiává alakítják, és ez a kémiai energia hajtja a növényt mindenben, az anyagcseréjében, a növekedésében, abban, hogy megkapaszkodik, mindenben.

És mindehhez víz kell. A növény gyökerei felszívják a vizet, ez a víz eljut a levelekbe, és a levelek a fény hatására a bennük lévő vizet elválasztják egy pozitív és negatív töltésű részre, A hidrogén pozitív, a Hidrogénoxid negatív töltésű.

Ez a fotoszintézis első lépése, és ezt a fény irányítja.

Tehát azt mondhatjuk, hogy a fény létrehoz egyfajta akkumulátort, pozitív és negatív töltéssel.

Felmerül a kérdés, hogy mi is napenergiával működünk? Mi is fény által nyerjünk az energiánk egy részét? És azt kell mondjam, tulajdonképpen igen. Mert a fotoszintézis első lépését mi is megtesszük, vagyis szétválasztjuk a vizet negatív és pozitív töltésre.

A teremtésünk során nem maradt ki az a csodálatos mechanizmus, hogy a fényt felhasználva energiát nyerjünk. És ez nagyon jelentőségteljes az egészségünk megőrzése szempontjából.

Azt mindenki tudja, hogy a testünk nagyrészt vízből áll, és a laboratóriumunkban a Washingtoni Egyetemen, a vizet tanulmányozzuk, és ennek során valami nagyon érdekeset találtunk.

Amikor a víz olyan anyagokkal találkozik, amelyek hidrofilek, azaz vízkedvelő anyagok, akkor az történik, hogy a hidrofil anyagok felületén a víz szétterül, és nem gyöngyözik, szemben a teflonnal, ami hidrofób, víztaszító, és a felületén a víz gyöngyözik.

Tehát amikor a vízmolekulák pozitív és negatív molekulákra választódnak szét, a negatívok a hidrofil anyag mellé sorakoznak, ahogy az ábra mutatja.

Ez a negatív töltésű víz egy másik halmazállapota a víznek. Ez nem H2O, hanem H3O. Ez a negyedik halmazállapota a víznek, ez nem szilárd, nem folyékony és nem gőz, hanem a negyedik halmazállapot, a kristályszerű víz, ez az EZ víz. Ez angolul egy szójáték, könnyű vizet jelent.

Tehát mi is ez az EZ víz?

Az EZ vizet arról neveztük el, hogy ez egy kiszorító zóna, angolul exclusive zone, és ennek a rövidítése. Azért adtuk ezt a nevet ennek, mert ha a víznek ez a halmazállapota kialakul, akkor ez a vízből mindent kiszorít, kizár, az oldott anyagokat, a részecskéket, mindent. És ezért logikusan kiszorító zónának neveztük el, EZ, könnyen megjegyezhető.

Ez lényegében egy energiaforrás, egy vízből készült akkumulátor.

És persze az akkumulátorokat tölteni kell, és felmerül a kérdés, honnan származik az az energia, ami ezeket az akkumulátorokat feltölti?

És egy olyan diáktól jött a válasz, aki valami olyasmit csinált, ami nem igazán volt szabályos.

Elvégzett egy kísérletet, amelyben vett egy hidrofil anyagot, és vizet tett a közelébe, ahogy mutattam is. És fogott egy lámpát, ami a kísérleti kamra mellett volt jobbról, és mókából bevilágította a kísérleti kamrát. És egy egészen megdöbbentő dolgot látott.

Azt látta, hogy a fény hatására az EZ zóna, kiszorító zóna kitágult, nem kicsit, hanem nagyon. És amikor a lámpát elvette, akkor visszaállt az eredeti méretre, a vékony EZ sávra.

Ez a bal felső sarokban látható, hogy párhuzamosan fut a felszínnel, míg a megvilágított rész nem.

Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy ha fénnyel árasztod el akkor megnő, ha elveszed, akkor összezsugorodik, hogy ez a fény hatására történik, tehát a fotonokból származik az energia, és ezáltal nő meg a kiszorító zóna.

Hát nyilván lenyűgözött minket ez a hallgatói kísérlet és annak eredménye.

Így elkezdtük tanulmányozni a különböző hullámhosszúságú fényt, kezdve ultraibolyával,

majd a látható fényen át néztük az infravörös fényt is. Arra jutottunk, hogy az infravörös fény hatékonysága messze meghaladta a többit.

Az infravörös mindenütt jelen van, tulajdonképpen elég nehéz elkerülni. Kívül és belül is jelen van. És ez egy szó szerint ingyenes energia.

Kémiából tanultunk a szabad energiáról, de ez tényleg szabad felhasználású, egy fillérbe sem kerül, egyszerűen itt van.

És mivel mindig jelen van, emiatt akkor, ha a víz egy hidrofil anyag közelében van, az EZ víz mindig jelen van.

És ha több a fény, akkor az EZ víz növekszik, és a fény az, ami táplálja annak növekedését.

Tehát ez a tulajdonság, ez a fény által indukált elektromos töltés szétválasztása a fényből és vízből elektromos energia nyerésére is felhasználható.

Csak annyit kell tennünk, legalábbis elméletben, hogy két elektródát dugunk a vízbe, az egyiket a negatívba, a másikat a pozitívba, és máris áramot nyerhetünk akár egy villanykörte meggyújtásához.

És mi ezt megcsináltuk a valóságban is, bemutattuk, hogy ez megcsinálható.

Látod, bekapcsoltuk és máris világított.

És amiként a víz úgy viselkedik, mint egy fény hajtotta akkumulátor, a sejtek szintén így működnek, azaz olyanok, mint fény hajtotta akkumulátorok. Ez sose jutott eszedbe, igaz?

De ha belegondolunk, mi minden van a sejtekben, makromulekulák, főleg fehérjék, amiknek hidrofíl a felszíne, és persze rengeteg víz van a sejtben.

És ott vannak a kiszorító zónák, az EZ víz, aminek a töltése negatív.

És a pozitív töltések is ott vannak, a negatív töltések mellett.

Tehát egy sejtben nagy zsúfoltság van, főleg fehérjékkel van tele, és a negatív EZ víz gyakorlatilag kitölti a sejtet.

És a negatív töltések kiszorítják a pozitív töltéseket és a sejt negatív töltésű, viszont a negatív töltések taszítják egymást, ha közel vannak egymáshoz, és el akarnak távolodni egymástól.

És ebből a taszító mozgásból energia képződik. És ez a potenciális energia a fehérjék összehajtogatódása során szabadul fel.

 A fehérjéknek van egy alakzata, és elkezdenek hajtogatódni, és másik alakzatot vesznek fel.

Például az izomzatban amikor a sejtek egyik alakzatból áthajtogatódnak egy másikba, akkor összehúzódnak, és emiatt fel tudsz ugrani.

Megmutatom, hogy is néz ez ki. Baloldalon van egy fehérje egy kihajtogatódott alakzatban, és EZ víz veszi körül. És akkor az EZ visz közönséges vízzé olvad, és a fehérje áthajtogatódhat. De persze vissza kell hajtogatódnia az eredeti szerkezetébe, ami akkor történik meg, amikor az EZ víz ismét felépül körülötte.

Tehát egy fehérje normálisan így működik.

És a jobb oldali ábrán azt látjuk, ami EZ víz nélkül történik.

EZ víz nélkül nincs energiája az eredeti szerkezetébe történő visszahajtogatódásra, nem működik.

Tehát sem az izmaid, sem egyetlen sejted nem működik megfelelően EZ víz nélkül.

Már egy kis EZ vízzel is tud működni, de nem annyira jól, mint amikor az EZ víz teljes mennyisége rendelkezésre áll ahhoz, hogy energiát nyerj belőle, hogy a sejt munkáját hajthassa.

Azt már elmondtam, hogy a fényből nyer energiát az EZ víz a kialakulásához és ahhoz, hogy kialakuljon a negatív töltés, amely ellátja a sejtet energiával.

Tehát a fény energiájából fölépül az EZ víz, aminek negatív a töltése, ez energiát generálé, és ez az energia teszi lehetővé a fehérjék hajtogatódását, a munkavégzést.

Tehát ha összekapcsolod az egymáshoz tartozó pontokat, akkor a fény az, ami hajtja a sejtjeid működését és a te működésedet.

A sejten belül pedig ott vannak a mitokondriumoknak nevezett struktúrák, a sejtek energiagyárai, ezek a sejtek energiaközponjai.

Hogy működik ez az eddig elmondottakkal összefüggésben?

A sejten belüli membránok felülete hidrofil. Arról már beszéltünk, hogy a hidrofíl felületek mellett EZ-k épülnek.

Így ez egy tökéletes konfiguráció az EZ-k és a negatív töltés kialakulásához, és ellátják a sejt többi részét energiával.

Tehát honnan szerezzük az energiát?

Nos, a táplálékból, és bizonyos körülmények közt ebből igencsak sok energiát nyerünk.

De a fényből is nyerünk energiát, amelyet a víz elnyel, és ezzel, hogy elnyeli a fényt, felépíti az EZ-t és energiát hoz létre.

Kell neked ezzel foglalkoznod? Szerintem igen, kellene.

A fénynek fontos szerepe van a működésedben és így az egészségedben is szerepe van.

Ugyanígy a víz is fontos a működésedhez és az egészségedhez.

Mert ezek mind EZ-ket építenek, és az EZ-kre szükséged van ahhoz, hogy megfelelően tudj funkcionálni.

Tehát mi az, ami ilyen EZ-ket épít a sejtjeidben, ami szükséges az egészségedhez?

Megemlítek néhány dolgot.

Először is, az ivóvíz. A víz az alapanyaga az EZ-nek, így ahhoz, hogy megfelelően működj, nyilván hidratáltnak kell lenned.

Zöld levek, juicek, ezek a növény sejtjeinek belsejében lévő levek.

Magyarán kivonod az EZ-vizet a növényi sejtekből és a saját sejtjeidbe juttatod.

Ez egy jó stratégia, és emiatt az integratív egészségügyi szakemberek közül sokan javasolják a zöld növényekből készült ivóleveket, mint az egészség megóvásának a legegyszerűbb és legjobb módját, és ezek az EZ miatt hasznosak.

Vannak évezredek óta ismert növények és összetevők, amelyekről tudott dolog, hogy jót tesznek az egészségnek. Körülbelül fél tucatot tanulmányoztunk a laboratóriumunkban, köztük a kurkumát és a kókusz levét.

Azt találtuk a kísérleteinkben, hogy ha ezekből egy bizonyos mennyiséget beleteszel olyan mennyiségű vízbe, amennyi megfelel a szervezetünkben lévő víznek, akkor ez EZt épít.

Ezt még nem publikáltuk, de rajta vagyunk a dolgon.

A napfényben jól érzed magad, amikor kimész és süt a nap, egészségesnek érzed magad és életkedved lesz.

A napfény is EZ-t épít.

Talán még hatékonyabb a szauna, mert ez hőt termel, infravörös fényt, és az infravörös fény hatékonyan és erősen építi az EZ-t. Ezért van az, hogy a szauna után jól érzed magad.

És végül a "földelésnek" nevezett dolog, azaz a földhöz való kapcsolódás.

Amikor mezítláb sétálsz, például a tengerparton, akkor az jó érzés. Nyilván van pszichológiai oka is, de egyúttal de összekapcsolódsz a földdel, és a Földnek negatív töltése van, ez régóta ismert. A föld a negatív töltések szinte végtelen tárháza.

Tehát magadba szívod ezt a negatív töltést, és ez EZ-t épít.

Tehát napenergiával működünk? Szerintem igen, ugyanúgy, mint más élőlények.

És az egy csodálatos mechanizmus, hogy a napfény energiát és egészséget ad nekünk.

És bebizonyosodott, hogy ez a víz hasításán keresztül történik, ami a fotoszintézis első lépése.

Tehát nem csak a növényeknél, hanem nálunk is megtörténik a fotoszintézis első lépése.

A sejtjeinknek energiára van szükségük, mint ahogy a mobiltelefonoknak is energiára van szükségük, és ennek egy része fényből származik, az energiánk nem csak az ételből, hanem a fényből is származik.

És bizonyos határokon belül, minél több fényt kapunk, annál egészségesebbek vagyunk.

Tehát törekedjünk a fényre.

Köszönöm.

Forrás:

Dr. Pollack bemutatása:

Gerald H. Pollack, a seattle-i Washingtoni Egyetem biotechnológia professzora a vízzel kapcsolatos heterodox elméletei miatt kíméletlen kritikákat kapott már, ennek ellenére változatlanul komoly eredményeket ér el.

Pollack azt állítja, hogy az utóbbi évtizedben kísérletekkel bizonyította, hogy a víz a jég, a folyadék és a gáz mellett képes egy negyedik, gélszerű vagy folyadékkristályos állapotot is létrehozni, valamint töltést tárolni - ez a tulajdonsága megszegi az elektronsemlegesség törvényét a folyadékokban.

A vízzel és az elektrokémiával foglalkozó kutatók többsége elutasítja eredményeit, mondván, hogy azok teljes mértékben megmagyarázhatók a víz alapvető kémiai tulajdonságaival és a szennyeződések jelenlétével.

Úgy tűnik azonban, hogy ezek a vaskos vélekedések nem tántorították el Pollack támogatóit. Pollack számos tanulmányt publikált elméleteiről olyan tekintélyes szaklapokban, mint a Physical Review E, valamint az ACS Langmuir és Journal of Physical Chemistry B. 2009-ben pedig 3,8 millió dolláros támogatást kapott a Néásönel Institutysz of Helsz (NIH - Fauci vezette) új transzformatív kutatási projektprogramjától (T-R01).

Forrás: https://cen.acs.org/articles/87/i50/Watering-Down-Science.html

1 Comment
Angelika’s Newsletter
Angelika’s Newsletter
Authors
Angelika Mihalik