Dr. Malone az mRNS oltásokról, arról, hogy mit adott hozzá Karikó Katalin a technológiához és miért lényeges ez a "fejlesztés" - a "pszeudouridine"

7

Erről a témáról már volt szó ebben a substack bejegyzésben, szerintem érdemes elolvasni,

Angelika’s Newsletter
Kodon-ügy – az emberiség második legsúlyosabb bűne
Forrás: itt. Szerző: Ehden Biber, közzétéve: 2021. augusztus 20-án. Hogyan lehetséges, hogy a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Janssen stb. olyan technológiát használ, amelyről mind ők, mind a szabályozó hatóságok tudják, hogy a hatásai kiszámíthatatlanok…
Read more

és van még egy cikk ehhez kapcsolódóan, az friss, ma jelent meg:

Angelika’s Newsletter
A végső megoldása egy problémának - Karikó Katalin hozzáadása az mRNS-hez
Újabb tanulmány foglalkozik az N1-metil-pszeudouridin alkalmazásának problémájával az mRNS kísérleti génterápiában ("vakcinában"). Az alábbiakban összefoglaljuk a cikket. Ehden Biber cikke felhasználásával. Egy frissen megjelent írás gyors összefoglalóját szerettem volna közzétenni és kommentálni, mivel az abban felvetett szempontok kiemelkedően fontosak…
Read more

Kicsoda Robert Malone?

Robert Malone amerikai orvos és biokémikus, korai munkássága során az mRNS-technológiára, a gyógyszeriparra és a gyógyszerek újrafelhasználásának kutatására összpontosított.

Orvosi tanulmányait megelőzően Robert Malone 1981-ben két évig tanársegédként tevékenykedett a Santa Barbara City College-ban, ahol informatikát tanult. Biokémiai BSc diplomáját 1984-ben a Kaliforniai Egyetem Davis-i karán, biológia MSc diplomáját 1988-ban a Kaliforniai Egyetem San Diegó-i karán, orvosi diplomáját pedig 1991-ben a Northwestern University Feinberg School of Medicine-en szerezte. Egyéves posztdoktori tanulmányi programban vett részt a Harvard Medical Schoolon.

Az orvosi diplomájának megszerzése utáni évtizedben Malone patológiát tanított a Kaliforniai Egyetemen, Davisben és a Marylandi Egyetemen.

Az 1980-as évek végén, a kaliforniai San Diegóban található Salk Institute for Biological Studies kutatójaként Malone a hírvivő ribonukleinsav (mRNS) technológiával kapcsolatban végzett kutatásokat, és egy, a Nature által mérföldkőnek nevezett kísérletben felfedezte, hogy lehetséges a liposzóma által védett mRNS-t tenyésztett sejtekbe juttatni a fehérjék előállításához szükséges információ jelzése céljából.

Philip Felgnerrel együtt kísérleteket végzett az RNS emberi, patkány-, egér-, Xenopus- és Drosophila-sejtekbe történő transzfekciójára, az ezzel kapcsolatos tanulmányt 1989-ben publikálták.

1990-ben Jon A. Wolffal, Dennis A. Carsonnal és másokkal együtt egy olyan tanulmányban működött közre, amely először vetette fel annak lehetőségét, hogy laboratóriumban mRNS-t szintetizáljanak egy kívánt fehérje előállításának elindítására.

Ezeket a tanulmányokat az mRNS-vakcina kifejlesztése felé tett legkorábbi lépések között tartják számon.