3 Comments
Aug 28, 2023·edited Aug 28, 2023

A sógornőm általános iskolában tanít. Elmondása szerint a Krétában nincs ilyen modul és ilyen nyilvántartást sem vezetnek a gyerekekről!

Ez vagy valami photoshoppolt, rémisztgetős printscreen vagy tényleg van ilyen iskola, de hogy ez nem egy általános dolog, az biztos. A családban van, aki iskolatitkár egy másik iskolában, ő is kezeli a Kréta felületet a gyerekeknél és a pedagógusoknál is. Ő sem hallott ilyen dologról.

Expand full comment
author

Köszönöm, hogy hamisítással gyanúsítasz az ismerőseid személyes tapasztalatára huvatkozva, ez kedves tőled.

Ha rákattintottál volna a linkre, láttad volna a hivatalos Kréta weboldalt, benne a modul leírását és a tájékoztatóját.

Az ismerőseid nem védőnők, nem iskolaorvosok és valószínűleg nem is koordinátorok, tehát feltehetően nincs hozzáférésük a modulhoz.

Tessék, itt a youtube képzés egyik anyaga az egészségügyi modulról, egy egész sorozat van.

https://youtu.be/rgQTHR0EYlk?si=WXSVteIb6n8UbZyt

https://youtu.be/rgQTHR0EYlk?si=WXSVteIb6n8UbZyt

Expand full comment
Aug 29, 2023·edited Aug 29, 2023

Köszönöm a választ. Nem gyanúsítottalak, hanem elmondtam, hogy azok közül, akik használják, hozzáférnek, ketten is, két különböző iskolában mit tapasztalnak. A linkre rákattintani pedig nem tudtam, tekintettel arra, hogy az általad küldött emailben nem volt, még újabb, alaposan végigböngészés után sen találtam. Képernyőfotók voltak benne. update: Újra beszéltem az iskolatitkár családtaggal, aki a következőt mondta el: Ő koordinátor, nem iskolatitkári jogkörrel van fent a Krétán. Mindenkinek ő adja meg a jogkörét. Az orvosnak és a védőnőnek is. Gyakorlatilag a KRÉTA rendszer kezdete óta. Szóval, de. Van hozzáférése a modulhoz. A printscreennek köze nincs ahhoz, ami ténylegesen a rendszerben van. Hozzáfér ugyanis az egészségügyi adatokhoz IS. Ismétlem, nem gyanúsítgatlak. Nem tudom, honnan, kitől származnak az információid, de elképzelhetőnek tartom ezek után, hogy sajnos tévesek. Azt meg különösen viccesnek tartom, hogy egy orvos/védőnő azt írja be egy hivatalos oldalra hogy "apuka oltástagadó". Küönös tekintettel olyan esetekre, amikor az adott oltás még csak nem is kötelező.

Expand full comment